Social media

Twitter-icon Youtube-icon Facebook-icon

Wedstrijdturnen dames

Gymnastiek en turnen is er voor iedereen. Wedstrijdturnen is echter net wat anders. Een kind met wat meer fysieke mogelijkheden, dat vaak net wat sneller en behendiger is dan leeftijdsgenootjes, kan geschikt zijn om te gaan wedstrijdturnen. In de recreatieve gymles (turnles) wordt zo’n kind door de leiding opgemerkt en op uitnodiging doorgestuurd naar een voorbereidende turngroep. In deze groep krijgt het kind de grondvormen van bewegen en turnen aangeleerd, met het oog op de juiste techniek en wedstrijdstof en wordt er minder tijd besteed aan spelletjes. In feite worden de fysieke voorwaarden voor het leren van de profielelementen van het turnen gecreëerd en nog niet zozeer het ‘kunstje’ (de koprol of radslag) zelf.

Vanuit deze voorbereidende turngroep stromen de meisjes naar de Jong Talentgroep. Hier worden de fysieke voorwaarden nog verder uitgebreid en wordt een eerste begin gemaakt met het leren van de beginselen van de profielelementen.

Afhankelijk van de turnster en haar fysieke mogelijkheden stroomt ze door naar een van de selectiegroepen van Omnigym. Hier wordt de turnster voorbereid op de wedstrijden en zal het vanaf het jaar waarin ze 9 jaar wordt mee gaan doen aan wedstrijden.

Doorstroomschema selectiesysteem Turnen Dames

De selectiegroepen van Omnigym zijn op onderverdeeld op leeftijd en niveau. Er wordt onderscheid gemaakt in Onderbouw (Instap, Pupil I en Pupil II) en Bovenbouw (Jeugd, Junior, Senior) bij de meisjes. Daarnaast is er nog verschil in niveau (1e-3edivisie, 4e-5e divisie en 6e-7e divisie) en het aantal trainingsuren hangt samen met het niveau.

Deelname aan één van de selectiegroepen kan alleen op uitnodiging van de leiding via een reguliere gymgroep of via scouting tijdens een van de turnactiviteiten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Coördinator Turnen, via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Recreatieve turnlessen

De recreatieve turnlessen zijn vrij toegankelijk voor iedereen die graag wil turnen. Ze zijn uitermate geschikt voor kinderen die pas rond de wedstrijdleeftijd willen gaan turnen.

Turnen is een sport waarbij het van belang is dat kinderen vroeg beginnen. De ontwikkeling van de motorische vaardigheden van een turnster is enorm en hoe jonger het kind, hoe makkelijker ze het oppakt. Meisjes uit 2009 zijn al bezig met hun eerste wedstrijdseizoen en voor meisjes uit 2010 komt hun eerste wedstrijdseizoen er al snel aan. Hun voorbereiding is dus al in volle gang en uit ervaring blijkt dat het erg lastig is om deze achterstand in te halen.

Via de recreatieve turngroepen is het voor oudere kinderen wel mogelijk om te gaan turnen. In enkele gevallen zal doorstroming naar een selectie turngroep mogelijk zijn. Bij de recreatieve turngroepen is het niet mogelijk om mee te doen aan wedstrijden.

Lesrooster

Sporthal De Epe

Dag Wanneer Voor wie
Woensdag 14.30 - 15.30 uur meisjes 7-8 jaar
15.30 - 16.30 uur meisjes 9-10 jaar

turnen

 
<<  April 2019  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
KNGU shop

Bestel hier je pakje en steun Omnigym