Tijdens de persconferentie van vrijdag 14 januari is aangekondigd dat de huidige maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden en ook binnensporten weer toegestaan is. Alle leeftijdsgroepen mogen vanaf zaterdag 15 januari 5.00 uur weer volledig sporten. Wel zullen de basisregels rondom corona in acht moeten worden genomen, zoals handen wassen, anderhalve meter afstand houden (daar waar het kan tijdens het sporten), voldoende ventileren en het tonen van een coronatoegangsbewijs vanaf 18 jaar voor binnenruimtes op sportlocatiesHelaas wordt er nog geen publiek toegestaan in de sporthal en ook mogen de wedstrijden op dit moment nog niet worden opgestart. Wat dit betekent voor het vervolg van het wedstrijdseizoen van onze selecties zal later bekend worden gemaakt.

De KNGU gaat samen met NOC*NSF
zo snel mogelijk aan de slag om het algemeen sportprotocol Verantwoord Sporten aan te passen naar de laatste maatregelen. Zodra het protocol beschikbaar is, zullen we onze leden ook informeren via de e-mail en de clubapp.

Wij zijn als
Omnigym super blij dat er weer meer ruimte komt voor onze mooie sporten en danken iedereen voor het geduld in de afgelopen periode. Laten we er weer van genieten, maar laten we ook voorzichtig blijven. We roepen onze leden op om de basisregels na te leven zodat we veilig kunnen
blijven sporten en de sport ook op lange termijn open kan blijven.