Tijdens de persconferentie van dinsdag 25 januari zijn verdere versoepelingen voor de sport aangekondigd. Het wedstrijdseizoen kan weer opgestart worden en publiek mag onder voorwaarden weer in de zalen aanwezig zijn. Daarnaast zijn er soepelere quarantaineregels voor kinderen tot 18 jaar.

We zijn blij dat er weer iets meer ruimte is voor de sport. Het blijft belangrijk dat de hygiƫnevoorschriften van het RIVM zoveel mogelijk worden nageleefd. Ook geldt, blijf thuis bij verkoudheidsklachten en doe een zelftest en blijf thuis als iemand uit jouw huishouden positief op het coronavirus is getest.

Voor publiek en sporters ouder dan 18 jaar geldt dat in de sporthallen nog wel een corona toegangsbewijs (CTB) verplicht is en dat binnen de 1,5 meter afstandsregel in acht genomen moet worden. Daarnaast is vanaf 13 jaar een mondkapje verplicht in de sporthallen (behalve tijdens het sporten).

Alle verdere informatie hierover kunt u vinden op de site van de Rijksoverheid en de site van het NOC*NSF. Voor meer nieuws over de wedstrijden voor de selectiegroepen verwijzen we u graag naar de site van de KNGU. De trainers zullen de selectiegroepen ook zelf informeren over de wedstrijden zodra hier mee over bekend is. De linkjes naar de genoemde sites zijn hieronder toegevoegd.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/vraag-en-antwoord/persconferentie-25-januari-2022-in-eenvoudige-taal
https://nocnsf.nl/sportprotocol
https://dutchgymnastics.nl/nieuws/verdere-versoepelingen-voor-de-sport