Hou je van koprollen, op de kop staan en hangen aan de rekstok? Dan is turnen misschien wel de sport voor jou! Wil je het eens proberen? Geef je dan op voor de Talententestdag van gym- en turnvereniging Omnigym in Assen. In een echte turnzaal ervaar je welke oefeningen er gedaan worden op turnen en kun je je kunsten laten zien. Naar aanleiding van deze les kunnen kinderen uitgenodigd worden voor een van onze selectiegroepen. Dus lijkt het je leuk om te turnen, geef je dan nu op!

Wie: Kinderen geboren in 2011, 2012 of 2013
Wanneer: Zaterdag 29 september van 14.30-16.00 uur
Waar: Turnzaal in sporthal de Timp (Thorbeckelaan 2, 9402 ER Assen)

Wilt u uw kind opgeven? Stuur dan een mail naar sportimpuls@omnigym.nl en vermeld daarin de naam, geboortedatum, telefoonnummer (voor noodgevallen) en een mailadres van uw zoon/ dochter.

Regelmatig krijgen wij de vraag of er ook een testdag is voor oudere kinderen. Helaas is turnen een sport waarbij het van belang is dat kinderen er vroeg mee beginnen. De ontwikkeling van de motorische vaardigheden van een turnster is enorm en hoe jonger het kind, hoe makkelijker ze het oppakt. Meisjes uit 2010 zijn al bezig met hun eerste wedstrijdseizoen en voor meisjes uit 2011 komt hun eerste wedstrijdseizoen er al snel aan. Hun voorbereiding is dus al in volle gang en uit ervaring blijkt dat het erg lastig is om deze achterstand in te halen. Via de recreatieve turngroepen is het voor oudere kinderen wel mogelijk om te gaan turnen. Zodra deze weer starten leest u dat op onze website en social media.