Hou je van koprollen, handstanden, rennen en springen? Klim en klauter je altijd over de meubels in huis? Zou je graag willen turnen? Kom dan meedoen met onze open trainingen voor meisjes uit de geboortejaren 2014, 2015 en 2016.

Turnen is een fantastische sport, waarbij je je lichaam goed leert kennen en soms het gevoel hebt dat je kan vliegen. Door het opzoeken van je grenzen krijg je zelfvertrouwen en leer je trots zijn op jezelf, maar ook om door te zetten als iets niet direct lukt. Bovenal staat natuurlijk plezier voorop!

Hieronder lees je hoe je je op kunt geven voor de open trainingen. We hopen je na de zomervakantie te zien in onze turnhal in sporthal De Timp!

Meisjes geboren in 2015 of 2016:

Voor onze jongste turnsters hebben we een speciale groep waarin ze kunnen kennismaken met de prachtige turnsport. De basistechnieken van het turnen staan centraal en er wordt gewerkt aan een brede bewegingsbasis.

Data open trainingen: 3 en 10 september. Er kan per les opgegeven worden, het maakt dus niet uit als je maar een keer kan of allebei de trainingen wil komen.

Opgeven/ extra informatie: sportimpuls@omnigym.nl

Meisjes geboren in 2014:

In deze groep wordt er op de vier turntoestellen geturnd: sprong, brug ongelijk, balk en vloer. Natuurlijk eerst met de basisoefeningen, maar deze worden steeds meer uitgebreid naar turnelementen.

Open trainingen: woensdag 1 september en zaterdag 4 september. Er kan per les opgegeven worden, het maakt dus niet uit als je maar een keer kan of allebei de trainingen wil komen.

Opgeven/ extra informatie: sportimpuls@omnigym.nl

Oudere meisjes:

Helaas hebben we binnen onze turnselecties geen ruimte voor oudere meisjes. Het is onze wens om een extra selectiegroep op te zetten, maar wegens een tekort aan leiding is dat nog niet gelukt. Wel zijn er inmiddels 2 recreatieve turngroepen. Ook daar worden turnoefeningen gedaan en wordt er uitdaging geboden.

Te jong:

Ben je te jong om mee te doen? Dan kun je het beste bij een van onze gymgroepen kijken. Er is nog tijd genoeg om te gaan turnen. Bij gymnastiek wordt een goede basis gelegd waar je later bij een turngroep veel aan hebt. Ook kun je via de gymles, als je oud genoeg bent, uitgenodigd worden voor een turnselectie.

Jongens:

Voor jongens bieden wij helaas geen turnlessen aan. In het verleden hebben wij een jongensselectie gehad, maar de groep was helaas te klein om te blijven bestaan. Ook jongens adviseren we om eens bij een van onze gymgroepen te gaan kijken.

Nijntje beweegdiploma:

Een superleuk extraatje. Alle leden t/m 6 jaar van de gym- en turngroepen van Omnigym kunnen het nijntje beweegdiploma halen! Heb je goed geoefend? Dan word je vanzelf uitgenodigd voor het nijntje beweegfeest en vieren we dat met zijn allen.