Metershoge sprongen, dubbele salto’s en schroeven. De selectie van Omnigym Assen springt al jaren op hoog niveau mee in de Nederlandse competitie. De 8 medailles waaronder 4 x goud en de vele finaleplaatsen die Omnigym Assen bemachtigde op het NK trampolinespringen afgelopen juni in Rotterdam laten zien dat Omnigym Assen ook dit jaar nog steeds in de top meedraait.

Het trainen hiervoor gebeurt niet op een gemiddelde huis, tuin en keuken trampoline maar op een professionele trampoline met extreem veel veerkracht. De vele trainingsuren en intensief gebruik van de professionele trampolines afgelopen jaren heeft gezorgd voor redelijk wat slijtage aan het materiaal. Begin dit jaar werd duidelijk dat een deel van het huidige materiaal aan vervanging toe was.

Een flinke investering voor de vereniging aangezien de kosten van een nieuwe trampoline rond de achtduizend euro liggen. De springers hebben zelf door middel van het zogeheten sponsorspringen een flink deel van het bedrag bijeengebracht. Tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen afgelopen maand hebben alle springers zich in het zweet gewerkt door een zelf gekozen “gesponsorde” sprong zo vaak mogelijk uit te voeren. Hiermee is meer dan 1700 euro opgehaald!

Jaap Dik auto’s, die begin dit jaar al had aangeboden om materiaal te sponsoren heeft voor de nieuwe trampoline ook een riante bijdrage gedaan!

Mede dankzij het sponsorspringen en Jaap Dik auto’s  is Omnigym sinds enkele weken de trotse eigenaar van een gloednieuwe trampoline. Hiermee kan de selectie na de zomerstop weer verder trainen voor de komende regionale plaatsingswedstrijden en het NK volgend jaar.

Springers, vrijwilligers en Jaap Dik Auto’s, bedankt!