Deze week starten al onze lessen weer! Wil jij ook een keer ergens meedoen, kijk op het lesrooster en kom dan gezellig langs voor een proefles!

Speciale aandacht is er deze week voor onze G-Gym. G-gym is een gymnastiekvorm voor mensen met een verstandelijke en/ of fysieke beperking. Tijdens de gymlessen wordt er uitgebreid aandacht besteed aan verschillende sporten, spelletjes van vroeger en nu en samenwerkingsspelletjes. Tijdens deze sport- en beweegvormen is er veel aandacht voor ontspannen bewegen, motorische vaardigheden en het versterken van de spieren en botten. Iedereen kan tijdens de les op zijn of haar eigen niveau meedoen.

Momenteel hebben we vanuit Omnigym 3 G-gym groepen op de donderdag van 16:30 tot 19:30 uur in de Stadsbroekhal in Assen. In de groep van 16:30 tot 17:30 uur wordt er momenteel lesgegeven aan enthousiaste meiden met een verstandelijke beperking die goed zelfstandig kunnen bewegen. Tijdens deze les doen we diverse sport- en spelvormen, spierversterkende oefeningen op de mat en houden we ons ook bezig met balansoefeningen.

In de tweede groep, van 17:30 tot 18:30 uur, zitten enkele enthousiaste tieners met een verstandelijke beperking. Deze jongens zijn helemaal gek van voetbal en tikkertje, dus die spelvormen komen vaak terug in de les. Daarnaast doen we tijdens deze les ook veel samenwerkingsspelletjes.

In de laatste groep, van 18:30 tot 19:30 uur, wordt er lesgegeven aan een groep mensen met een verstandelijke en/ of fysieke beperking van diverse locaties van Van Boeijen in Assen. Tijdens deze les doen we simpele beweegvormen die de balans, de spieren en botten van de leden versterken. Daarnaast staat plezier ook tijdens deze les voorop!

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar deze lessen? Kom dan vooral een keer langs om te kijken en te ervaren hoe de lessen zijn! Het adres van de Stadsbroekhal is Stadsbroek 11C, 9405 BK Assen.