De sportkledingbank Assen zamelt sportkleding in, sorteert deze en geeft deze uit aan kinderen tot 18 jaar die in aanmerking komen voor een voucher van het Jeugdfonds. Een initiatief van Vaart Welzijn, Jeugdfonds sport en cultuur, de Hippe Kringloop en Assen Sportstad. Afgelopen woensdag 31 Mei opende wethouder Broekema van gemeente Assen de sportkledingbank, samen met voormalig topsporters en ambassadeurs van het Jeugdfonds sport en cultuur; Marije Joling en Renate Groenewold. Dit deden zij door zelf de eerste sportkleding te schenken.

Momenteel vindt de inzameling van nette sportkleding, schoenen, zwemkleding en andere sportgerelateerde items plaats in de Hippe Kringloop, aan de achterzijde van het pand aan de Brunelstraat 77. Binnenkort zal iedere wijk een inzamelpunt hebben bij de buurtteams van Vaart Welzijn.

“We hopen op een succesvolle inzameling zodat in september ook de uitgifte van sportkleding succesvol van start kan gaan en we kinderen en jongeren een extra steuntje kunnen geven om lekker mee te doen“ aldus Marijke van De Hippe Kringloop.

In september zal de officiële uitgifte van sportkleding van start gaan. Aanvragen zullen dan lopen via de verschillende wijkteams van Vaart Welzijn en het Jeugdfonds Sport en Cultuur, waarna men sportkleding kan afhalen met de ontvangen voucher. De sportkledingbank wordt financieel ondersteund door een bijdrage van het preventiefonds van de gemeente Assen.

Als vereniging vinden we dit een prachtig initiatief! We hopen dat vele sporters in Assen hier gebruik van gaan maken, zowel als sporter en als donateur.