20-10-2020

Een dag die eigenlijk niet ongemerkt voorbij moest gaan. 10 jaar na het fuseren van de 4 gymnastiekverenigingen AGV, Eendracht, Hygiea en UDI tot Omnigym Assen hadden we een feestelijke dag gepland. Helaas zit dat er nu niet in, maar zodra het kan, zullen we deze kans alsnog grijpen!

10 jaar Omnigym Assen

10 jaar boordevol activiteiten, NK’s en gymfeesten, 10 jaar met hoogte- en dieptepunten, maar vooral met veel sportplezier. Omnigym groeide al snel uit tot een grote, bloeiende vereniging met groepen in tal van takken van de gymsport. Er werd zelfs even het magische aantal van 700 leden behaald, maar na het overstappen van de seniorengroepen naar andere organisaties en het kadertekort waardoor groepen moesten worden opgeheven, keldert dit aantal naar rond de 400. Vrijwilligers lagen ook niet voor het oprapen en af en toe viel het niet mee om alles draaiende te houden, maar dankzij de tomeloze inzet van een aantal vaste krachten zijn we er nog en beginnen we dit volgende decennium zelfs met een voltallig bestuur!
Meeliftend op de successen van de Nederlandse turntop waren er Grote Gymfeesten en turninstuiven. Ook onze eigen toppers deden het goed. Diverse turnsters en trampolinespring(st)ers wisten al NK’s te behalen, met hier en daar zelfs een nationale titel!
Ook zijn er diverse activiteiten geweest, zo hebben we al 2x een gymnastiekuitvoering gehad, iets wat we ook nu graag hadden willen organiseren. Maar ook clubkampioenschappen, sponsorspringen, onderlinge wedstrijden, workshops en Gymmiedagen waren er volop.
10 prachtige jaren liggen achter ons en met een nieuw, fris bestuur en ambitieuze leidinggroep kijken we vol enthousiasme en vertrouwen uit naar de komende 10 jaar. Het Asser Sportakkoord geeft mooie kansen om het nijntje Beweegdiploma te laten groeien in Assen. Samen gaan we voor een levendig Omnigym Assen waar voor iedereen een passend sportaanbod is. Help jij ons ook mee?