Maar liefst 24 deelnemers reisden afgelopen weekend af naar Ahoy Rotterdam voor het NK trampolinespringen individueel en synchroon. De spring(st)ers van Omnigym namen deel in diverse niveaus en categorieën. Om deel te mogen nemen aan dit toernooi hebben de spring(st)ers zich eerst moeten plaatsen tijdens de voorwedstrijden. Hierdoor vormden enkel de beste sprin(st)ers van Nederland per categorie het deelnemersveld.

De springers van Omnigym deden allemaal hun uiterste best, wat resulteerde in vele mooie stabiele oefeningen tijdens de voorronde. Vrijwel iedereen liet het beste van zichzelf zien, waardoor maar liefst 10 individuele spring(st)ers en 7 synchroonparen zich voor de finale wisten te plaatsen. In de finale ronde werden vervolgens 4 gouden, 1 zilveren en 3 bronzen medailles gewonnen. Omnigym is hiermee 4 Nederlands Kampioen titels in diverse niveaus en categorieën rijker!

De zaterdag werd gestart met de individuele wedstrijd voor de 3e en 4e divisie. In de 4e divisie Jeugd 2 Meisjes namen Danée van Eerde en Lizette Kliphuis deel aan de competitie. Zij wisten zich beide voor de finale te plaatsen en verbeterden beide hier hun resultaten uit de voorronde. Danée van Eerde werd hier 5e en Lizette Kliphuis 6e van Nederland. In de 4e divisie Junior Meisjes namen Sanne Paize en Judith Boskma deel aan de wedstijd. Sanne sprong haar twee oefeningen in de voorronde uit. Judith wist zich te plaatsen voor de finale. Tijdens de finale oefening liet zij zien wat ze waard is, wat resulteerde in een BRONZEN medaille!

Judith 3e

De individuele wedstrijd ging verder met de 3e divisie. Tessa Onrust (onze jongste individuele deelnemer) sprong bij de Instap categorie twee nette oefeningen. In de categorie 3e divisie Pupil lieten Cathelijne Prent en Tessa Zaagman beide het beste van zichzelf zien. In de categorie Jeugd 1b Meisjes was het de beurt aan Amelie Dik en Charlotte Heijkoop. Voor Amelie een spannende maar stabiele wedstrijd. Charlotte sprong mooie oefeningen en plaatste zich als 2e voor de finale. In de finale behaalde zij een knappe 4e plaats. In de categorie Jeugd 1a Meisjes namen Myrthe Postma en Saméh van Loon deel aan de wedstrijd. Sameh liet een wat wiebelige verplichte oefening zien, maar wist zich in de keuzeoefening te herpakken. Myrthe sprong een mooie verplichte oefening, de keuze oefening verliep wat wiebeliger. Beide meisjes kunnen terug kijken op een mooie ervaring. Bij de 3e divisie Junioren Meisjes was Omnigym goed vertegenwoordigd. Simone Bos, Iris Boer en Beau Rooda lieten hier zien wat ze waard zijn. Het was helaas niet de dag van Simone. Na een wiebelige start wist zij haar oefening niet op de trampoline af te ronden. Iris en Beau hadden in deze categorie meer succes. Zij wisten zich beide voor de finale te plaatsen, waar Iris Boer op de 5e plaats eindigde en Beau Rooda met het GOUD naar huis ging! Beau Rooda mag zichzelf Nederlands Kampioen van de Junioren 3e divisie noemen! De laatste individuele deelnemer van de zaterdag was Mika Wolters. Hij wist zich bij het springgeweld tussen de Junioren en Senioren Heren prima staande te houden en behaalde hiermee een knappe tweede plaats. Vol trots nam hij zijn ZILVEREN medaille in ontvangst.

Beau 1e Mika 2e

In de middag werd de wedstrijd vervolgd met het synchroonspringen. Bij de 4e divisie springers was het een succesvolle middag. Bij de Jeugd 2 Meisjes wisten Danée van Eerde en Lizette Kliphuis zich als eerste voor de finale te plaatsen. In de finale wisten zij deze prachtige score vast te houden! Zij mochten de GOUDEN medaille mee naar huis nemen! Bij de Junior en Senior Meisjes/Dames was het de beurt aan Sanne Paize en Judith Boskma. Zij maakten het podiumfeestje nog mooier door ook een GOUDEN medaille te scoren!

Lizette en Danée 1e Sanne en Judith 1e

In de 3e divisie Instap namen Laura Hoeksta en Nastasha Iminia voor het eerst deel in Ahoy. Voor deze jonge springsters een spannende wedstrijd, waarmee ze mooie ervaring rijker zijn. Bij de Pupillen was het de beurt aan Anouk Walters en Tessa Onrust. Voor beide een eerste NK in Ahoy. Ze sprongen goede oefeningen en genoten van de ervaring. Cathelijne Prent en Tessa Zaagman, beide namen zij vorig jaar voor het eerst deel aan het NK. Ze sprongen zich met goede oefeningen naar de finale, waar zij hun resultaat nog met 3 plaatsen wisten op te verbeteren. Zij eindigden op een knappe 5e plaats. Bij de Jeugd 1 Meisjes lieten Nika Bosman en Amelie Dik zien wat ze konden. Charlotte Heijkoop en Saméh van Loon wisten zich in deze categorie te plaatsen voor de finale, waar zij op de 5e plaats eindigden.
In de categorie Junior Meisjes was de spanning groot. Iris Boer en Beau Rooda wisten zich als eerste voor de finale te plaatsen. Dat opzich brengt al aardig wat spanning met zich mee, maar het werd nog spannender. Na een klein misstapje aan het einde van de oefening ontstond er wat verwarring over de score. De emoties van blijdschap en verdriet wisselden elkaar af. Na het opnieuw beoordelen van de misstap werd de score opnieuw vastgesteld, en ondanks dat er wel aftrek voor gegeven is bleven Beau en Iris het GOUDEN paar van deze categorie. De blijdschap en trots was en is groot!

Beau en Iris 1e

De zaterdag werd met 3 gouden medailles op synchroon goed afgesloten. Dat beloofde wat voor de zondag, waar gestart werd met de synchrooncompetie.

Caline Hummel en Simone Bos kwamen uit in de categorie 3e divisie Senior Dames. Simone Bos had duidelijk haar zinnen gezet op revanche! Ze plaatsen zich voor de finale waar zij zich naar de BRONZEN medaille sprongen! In de categorie 2e divisie Jeugd 1 Meisjes was het de beurt aan Ninthe van Eerde en Marit Janssen. Zij lieten een prachtige keuze oefening zien. Jemma Wierenga en Mirte Bonte lieten het beste van zichzelf zien in de categorie 2e divisie Jeugd 2 Meisjes. Zij sprongen zich naar de finale waarna zij een BRONZEN medaille in ontvangst mochten nemen.

Caline en Simone 3e Mirte en Jemma 3e

In de middag werd de wedstrijd vervolgd met het individuele programma. In de categorie Jeugd 1 Meisjes had Ninthe van Eerde zich voor dit NK geplaatst. Zij sprong prachtige oefeningen, maar miste helaas 1 sprong wat veel invloed had op de behaalde score. In de categorie Jeugd 2 Meisjes sprongen Jemma Wierenga en Mirte Bonte zich naar de finale, waar zij uiteindelijk de 4e en 8e plaats behaalden.

Omnigym kijkt terug op een succesvol weekend en kijkt uit naar het nieuwe seizoen!