Na 2 jaar stond vandaag voor het eerst weer een plaatsingswedstrijd voor het NK/the Finales trampolinespringen op het programma. Een wedstrijd waar de meeste spring(st)ers zowel individueel als synchroon in actie komen. Helaas verliep de voorbereiding deze week niet geheel volgens plan, waardoor Mila, Lynn, Tessa, Tess en Veere niet deel konden nemen vandaag 😔
Al ruim voor half 9 waren alle springers van blok 1 aanwezig in sporthal de Kamp in Vries, waardoor er op tijd kon worden begonnen aan de warming up

.Trampo PW1 NK/the Finales

Individueel
Carmen en Fayèn, beide uitkomend in de 3e divisie Instap, mochten beginnen in de, voor hen beide, 1e wedstrijd. De meiden hadden behoorlijk last van zenuwen (en een blauwe bil), maar hebben goed gesprongen. Deze ervaring nemen ze niet meer af en we gaan hard doortrainen voor de 2e wedstrijd op 26 maart meiden!
Individueel stond de grootste uitdaging uit voor Sameh en Aniek, die beide salto achterover tot buik gevolgd door cody moesten springen in hun verplichte oefening. Beide dames zijn hier met glans voor geslaagd! Anna Karlijn, Britt, Levi, Mattéo, Vera en Charlotte sprongen een keuze oefening met meer moeilijkheid dan bij de teamwedstrijden in 2021. Bij de één verliep dit probleemloos, bij de ander haperde het iets. Ook voor hen geldt dat we deze ervaring mooi meenemen naar de volgende wedstrijden.

Synchroon
Amelie haar synchroonpartner was afwezig, waardoor zij na haar individuele wedstrijd alleen nog in de individuele finale in actie kwam. Volgende keer gaan jullie het Charlotte en Anoek moeilijk maken hoor 😉 Deze laatste 2 sprongen echter wel heel synchroon!
Voor Fayèn, Carmen, Anna Karlijn, Levi, Mattéo en Rosalien was dit de 1e synchroon wedstrijd. Maar… of het zijn natuurtalenten OF ze hebben een hele goede partner, want de synchroonwedstrijd verliep, met hier en daar een ingecalculeerd foutje, heel goed!

Uitslagen individueel
3e Carmen – 3e Div. Instap gemengd
4e Fayèn – 3e Div. Instap gemengd
5e Anna Karlijn – 3e Div. Jeugd 1
7e Britt – 3e Div. Jeugd 1
1e Levi – 3e Div. Jeugd 1 jongens
2e Mattéo – 3e Div. Jeugd 1 jongens
10e Rosalien – 3e Div. Jeugd 2
1e Vera – 3e Div. Junior
4e Dana – 3e Div. Senior
1e Mika – 3e Div. Junior/Senior heren
3e Amelie – 2e Div. Jeugd 2
2e Charlotte – 2e Div. Jeugd 2
2e Sameh – 2e Div. Junior
3e Aniek – 2e Div. Senior

Uitslagen synchroon
1e Carmen & Fayèn – 3e Div. Instap gemengd
2e Britt & Anna Karlijn – 3e Div. Jeugd 1
1e Mattéo & Levi – 3e Div. Jeugd 1 jongens
3e Rosalien & Vera – 3e Div. Junior
1e Mika & Julian – 3e Div. Senior heren
1e Charlotte & Anoek – 2e Div. Jeugd 2
3e Sameh & Aniek – 2e Div. Senior

Tot de 2e plaatsingswedstrijd op 26 maart!