Social media

Twitter-icon Youtube-icon Facebook-icon

Zaterdag 26 november deden de 3e divisie turnsters van Omnigym mee aan het turntoernooi van Turnschool Rijssen.

In de sporthal in Hellendoorn begon jeugdturnster Kirstin Dissel ’s ochtends als eerste aan haar wedstrijd. Haar eerste toestel was sprong en dit ging haar goed af. Op brug moest ze wennen aan de gladde leggers en had ze een kleine hapering. Toch kon het publiek vooral genieten van een mooie, ruim geturnde oefening. Haar derde toestel was balk en hier liet ze een stabiele oefening zien die haar de 3e dagscore opleverde. Ook op vloer turnde de 11-jarige turnster uit Assen een goede oefening, waardoor ze deze wedstrijd knap als 5e eindigde.

Later die dag kwamen senior Janique Reininga en pupil Tara Drent nog in actie. Hun eerste onderdeel was balk en de 15-jarige Janique liet hier de beste oefening in haar categorie zien! Tara had wat meer last van haar zenuwen en moest helaas 2x voortijdig het toestel verlaten. Ze herpakte zich echter knap op vloer en de 9-jarige turnster liet hier een prachtige oefening zien. Janique had nog wat aanpassingsproblemen met haar nieuwe oefening, waardoor haar oefening niet zo soepel ging. Op het derde onderdeel, sprong, liet ze echter 2 mooie sprongen zien. Ook Tara haar sprong ging goed, vooral haar overslag was erg mooi. Ze sloot haar wedstrijd af met een sterke brugoefening en werd uiteindelijk 14e. In de andere baan had Janique wat meer moeite om haar brugoefening goed door te komen, maar ze zette knap door en turnde haar hele oefening uit. In een sterk deelnemersveld werd Janique 15e in haar eerste wedstrijd als senior.

Op zondag stonden twee talenten van Omnigym aan de start. Zij trainen inmiddels vele uren bij Topsport Noord in Heerenveen, maar zijn begonnen met turnen bij Omnigym. De 8-jarige Iris van der Wolde turnde een fantastische wedstrijd. Zij wist haar balkoefening knap zonder grote fouten uit te turnen. Ook op vloer en brug had zij sterke oefeningen en ze was op deze 3 onderdelen zelfs de op 1 na beste. Op het onderdeel sprong liet Iris 2 ijzersterke sprongen zien, die niemand in haar niveau wist te overtreffen. Na een spannende wedstrijd mocht Iris op de hoogste trede van het podium plaatsnemen, een super resultaat voor haar eerste wedstrijd! Enkele uren later kon de 11-jarige Yang van Wolferen na lang wachten ook eindelijk beginnen aan haar wedstrijd. Zij begon haar wedstrijd op sprong en liet hier 2 goede sprongen zien. Het volgende toestel was brug, meestal haar mindere onderdeel. Nu liet ze echter een stabiele, mooie oefening zien, waardoor ze in de race bleef voor een plek op het podium. Haar derde onderdeel was balk, hier kan Yang prachtige oefeningen laten zien en ook vandaag liet ze het publiek hier van genieten. Als afsluiting turnde ze nog een hele mooie vloeroefening, waar ze net als op balk de tweede score van haar categorie noteerde. Haar inspanningen werden beloond met een fantastische derde plaats, een mooi begin van het nieuwe seizoen!

 
<<  Juni 2018  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
KNGU shop

Bestel hier je pakje en steun Omnigym