Turnen

Salto’s, Arabieren en flik-flakken: wie wil dat nou niet kunnen?

Recreatief turnen meisjes en jongens

Gymnastiek en turnen is er voor iedereen! Voor jongens en meiden die graag wat meer uitgedaagd willen worden in de gymnastiekles bieden we recreatief turnen aan. Tijdens deze lessen worden er meer toestellen gebruikt.

Selectie turnen Meisjes / Dames

Wedstrijdturnen gaat echter net een stapje verder. Een kind met wat meer fysieke mogelijkheden, dat vaak net wat sneller en behendiger is dan leeftijdsgenootjes, kan geschikt zijn om te gaan wedstrijdturnen. Iemand die in de recreatieve gymles / turnles opvalt, wordt uitgenodigd voor een voorbereidende turngroep. In deze groep krijgt het kind de grondvormen van bewegen en turnen aangeleerd, met het oog op de juiste techniek en wedstrijdstof en wordt er minder tijd besteed aan spelletjes. Dat betekent uiteraard niet dat het minder leuk is! In feite worden de fysieke voorwaarden voor het leren van de profielelementen van het turnen gecreëerd en nog niet zozeer het ‘kunstje’ (de koprol of radslag) zelf.

Vanuit de voorbereidende turngroep stromen de meisjes door naar de Jong Talentgroep. Hier worden de fysieke voorwaarden nog verder uitgebreid en wordt een eerste begin gemaakt met het leren van de beginselen van de profielelementen. Afhankelijk van de turnster en haar fysieke mogelijkheden stroomt ze door naar een van de selectiegroepen van Omnigym. Hier wordt de turnster voorbereid op de wedstrijden en zal ze vanaf het jaar waarin ze 9 jaar wordt mee gaan doen aan wedstrijden.

De selectiegroepen van Omnigym zijn op onderverdeeld op leeftijd en niveau. Er wordt onderscheid gemaakt in Onderbouw (Instap, Pupil I en Pupil II) en Bovenbouw (Jeugd, Junior, Senior) bij de meisjes. Daarnaast is er nog verschil in niveau (1e-3edivisie, 4e-5e divisie en 6e-7e divisie). Het aantal trainingsuren hangt samen met het niveau.
Deelname aan één van de selectiegroepen kan alleen op uitnodiging van de leiding via een reguliere gymgroep of via scouting tijdens één van de turnactiviteiten. Heb je vragen of behoefte aan meer informatie over turnen voor meisjes? Neem dan contact op via info@omnigym.nl 

Turnen Jongens / Heren

Binnen Omnigym is er momenteel geen selectie jongensturngroep. Jongens kunnen meedoen met gymnastiek of recreatief turnen.