G-gym

Voor mensen met een (verstandelijke) beperking

Bewegen is voor iedereen belangrijk om fysiek fit te blijven, dus ook voor mensen met een verstandelijke beperking. Bij G-Gym bestaat een groep uit maximaal acht tot tien deelnemers. De leeftijden binnen deze groepen zijn erg verschillend en elke deelnemer heeft zijn eigen niveau. Het allerbelangrijkste binnen deze lessen is het plezier hebben in bewegen.

 

Wat is G-gym?

G-gym is een gymnastiekvorm voor mensen met een verstandelijke en/of fysieke beperking. Tijdens de gymlessen wordt er uitgebreid aandacht besteed aan verschillende sporten, spelletjes van vroeger en nu en samenwerkingsspelletjes. Tijdens deze sport- en beweegvormen is er veel aandacht voor ontspannen bewegen, motorische vaardigheden en het versterken van de spieren en botten. Iedereen kan tijdens de les op zijn of haar eigen niveau meedoen.

 

Wie geeft de lessen G-gym?

Vanaf augustus 2018 heeft Rianne Wiersma (van FitLeven) de G-gym lessen van Omnigym voor haar rekening genomen. Met FitLeven probeert zij kwetsbare doelgroepen zoals ouderen en mensen met een beperking op weg te helpen naar een gezondere leefstijl door middel van bewegen. Daarnaast probeert ze deze doelgroepen te laten zien dat bewegen ook ontzettend leuk kan zijn.

 

De verschillende groepen

Momenteel hebben we vanuit Omnigym 3 G-gym groepen op de donderdag van 16:30 tot 19:30 uur in de Stadsbroekhal in Assen. In de groep van 16:30 tot 17:30 uur wordt er momenteel lesgegeven aan enthousiaste meiden met een verstandelijke beperking die goed zelfstandig kunnen bewegen. Tijdens deze les doen we diverse sport- en spelvormen, spierversterkende oefeningen op de mat en houden we ons ook bezig met balansoefeningen.

In de tweede groep, van 17:30 tot 18:30 uur, sporten enkele enthousiaste tieners met een verstandelijke beperking. Deze jongens zijn helemaal gek van voetbal en tikkertje, dus die spelvormen komen vaak terug in de les. Daarnaast doen we tijdens deze les ook veel samenwerkingsspelletjes.

In de laatste groep, van 18:30 tot 19:30 uur, wordt er lesgegeven aan een groep mensen met een verstandelijke en/of fysieke beperking van diverse locaties van Van Boeijen in Assen. Tijdens deze les doen we simpele beweegvormen die de balans, de spieren en botten van de cliënten versterken. Daarnaast staat plezier ook tijdens deze les voorop!

 

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar deze lessen? Kom dan vooral een keer langs om te kijken en te ervaren hoe de lessen zijn! Het adres van de Stadsbroekhal is Stadsbroek 11C, 9405 BK Assen