Social media

Twitter-icon Youtube-icon Facebook-icon

Wedstrijdturnen dames

Gymnastiek en turnen is er voor iedereen. Wedstrijdturnen is echter net wat anders. Een kind met wat meer fysieke mogelijkheden, dat vaak net wat sneller en behendiger is dan leeftijdsgenootjes, kan geschikt zijn om te gaan wedstrijdturnen. In de recreatieve gymles (turnles) wordt zo’n kind door de leiding opgemerkt en op uitnodiging doorgestuurd naar een voorbereidende turngroep. In deze groep krijgt het kind de grondvormen van bewegen en turnen aangeleerd, met het oog op de juiste techniek en wedstrijdstof en wordt er minder tijd besteed aan spelletjes. In feite worden de fysieke voorwaarden voor het leren van de profielelementen van het turnen gecreëerd en nog niet zozeer het ‘kunstje’ (de koprol of radslag) zelf.

Vanuit deze voorbereidende turngroep stromen de meisjes naar de Jong Talentgroep. Hier worden de fysieke voorwaarden nog verder uitgebreid en wordt een eerste begin gemaakt met het leren van de beginselen van de profielelementen.

Afhankelijk van de turnster en haar fysieke mogelijkheden stroomt ze door naar een van de selectiegroepen van Omnigym. Hier wordt de turnster voorbereid op de wedstrijden en zal het vanaf het jaar waarin ze 9 jaar wordt mee gaan doen aan wedstrijden.

Doorstroomschema selectiesysteem Turnen Dames

De selectiegroepen van Omnigym zijn op onderverdeeld op leeftijd en niveau. Er wordt onderscheid gemaakt in Onderbouw (Instap, Pupil I en Pupil II) en Bovenbouw (Jeugd, Junior, Senior) bij de meisjes. Daarnaast is er nog verschil in niveau (1e-3edivisie, 4e-5e divisie en 6e-7e divisie) en het aantal trainingsuren hangt samen met het niveau.

Deelname aan één van de selectiegroepen kan alleen op uitnodiging van de leiding via een reguliere gymgroep of via scouting tijdens een van de turnactiviteiten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Coördinator Turnen, via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Wedstrijdturnen heren

Vanuit de reguliere gymlessen of de Voorbereidingsgroep kunnen de jongens geselecteerd worden voor de selectiegroep. Sinds kort is er ook een speciale jongensturngroep voor jongens van 7 jaar of ouder. Deze groep is bedoeld als voorloper van de selectiegroep. Omnigym heeft momenteel namelijk maar één groep waar alle jongens gezamenlijk trainen, ongeacht hun niveau.

turnen

 
<<  Februari 2018  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    
Zoeken
KNGU shop

Bestel hier je pakje en steun Omnigym